Sommarkurser

Välkomna till glasoramas sommarmålning.

Kom och måla hos oss, nybörjare som aktiva målare. Du kanske behöver kicka igång ditt måleri, få lite uppdatering på vad det finns för olika möjligheter inom akrylmålning, såsom färger, medier, spatlar och annat tillbehör.

Vi öppnar upp ateljén för lite olika aktiviteter.

I priset ingår allt material som vi behöver under lektionen (gäller ej uppspända dukar om inget annat står) samt att vi bjuder på te/kaffe med något gott hembakt.

Anmälan görs till glasorama@glasorama.se, kom in i butiken eller ring oss 0418-129 79. Anmälan är bindande när ni har fått en bekräftelse av oss.

Introduktionskurs i akryl                                                            
4 juli             kl 9.30-13.00              850:-                                                

Vi går igenom grunderna i akrylmålning, hur börjar man, vad ska man tänka på, vad skissar man bäst med på duk. Vi ska grunda/börja med en duk på olika sätt, skissa upp något som vi sedan ska måla till en färdig tavla.

Akvarell – Nybörjarkurs                                                              
5 juli             kl 9.30-13.00                850:-  

För dig som vill prova på akvarell eller friska upp minnet. Jag kommer att gå igenom akvarellen på djupet där du får prova på olika papper, färger och medier. Vi känner skillnaden mellan vått-i-vått och vått-på-torrt.

Akryl Inspiration/mix media                                                             
6 juli             kl. 9.30-13.00                     1.200:-                                                            

Genomgång av akrylens alla möjligheter. Vad är mix media. Vi kommer att ha genomgång av olika medier som finns. Hur kan man använda sig av akrylspray i sin målning. Vi kommer att testa att kombinera akrylmåleriet med softpastell och vattenbaserad oljepastell.

Vad blir resultatet och hur kan man gå vidare? Detta är en dag som vi experimenterar mycket med olika färger, pigment, medier och spray. I priset ingår en uppdpänd duk 60×80.

Öppen Ateljé
7 juli kl. 10-13 Startavgift: 350:-/person, sen betalar ni för den duk ni vill måla på

Vi öppnar upp ateljén för fritt skapande för både barn och vuxna. Vi tillhandahåller material och ateljé, du väljer själv vad du vill måla.

Barn är hjärtligt välkomna att måla i vuxet sällskap.

Måla akryl utomhus – Impressionism
10 juli kl. 9.30-13.00 1200:- I priset ingår en uppspänd duk 60×80

Vi packa fikakorg och målargrejor och beger oss ut i vår fina natur för att fånga ljus och skugga. Vi har både hav, vatten och grönska i närområdet, så motiv och inspiration finns i överflöd!

Vi börjar med en lite genomgång av ljus och skugga och vilka färger som kan vara bra att ha med sig ut för att fånga naturens vackra färger.

Vi ska utmana oss själva genom att använda större penslar, målarknivar, natursvampar samt penslar som du vanligtvis inte använder. Vi ska måla med tydliga penseldrag och titta på det vi ser och försöka avbilda det utan att teckna så mycket på duken innan.

Det kommer att bli en kul och kreativ förmiddag och jag hoppas att vädergudarna är med oss!