Sommarkurser

Välkomna till glasoramas sommarmålning.

Kom och måla hos oss, nybörjare som aktiva målare. Du kanske behöver kicka igång ditt måleri, få lite uppdatering på vad det finns för olika möjligheter inom akrylmålning, såsom färger, medier, spatlar och annat tillbehör.

Vi öppnar upp ateljén för lite olika aktiviteter.

I priset ingår allt material som vi behöver under lektionen (gäller ej uppspända dukar om inget annat står) samt att vi bjuder på te/kaffe med något gott hembakt.

Anmälan görs till glasorama@glasorama.se, kom in i butiken eller ring oss 0418-129 79. Anmälan är bindande när ni har fått en bekräftelse av oss.

Abstrakt måleri                                                        
22-23 maj  kl. 9.30-13.00            1800:-     

Dag 1
Vi går igenom grunderna i abstrakt måleri, såsom komposition och principer. Vi fortsätter med att göra lite olika arbetsprover i både teckning och färg.

Dag 2
Vi väljer en av våra kompositioner och gör en målning utifrån den. Förhoppningsvis har vi en färdig målning när lektionen är slut!

”Trädkroki” 
26 juni        kl.9.30-13.00 850:-

Vi har en genomgång i material o hur vi tecknar träd i ateljén innan vi går ut. Efter genomgången går vi ut i parken och tecknar! Vid dåligt väder plockar vi in naturen i ateljén och arbetar där.

Vi gör också snabba skisser för att fånga uttryck.

Akryl Ink
27 juni         kl 9.30-13.00         850:-        

Vi går igenom vad ink är, hur det fungerar och hur man kan måla med det. Vi kommer att måla med det som komplement till akrylmålning samt måla med enbart Ink. Vilka medier kan man använda till. Alla får en uppspänd liten duk som vi gör under kursen som förhoppningsvis blir ett färdigt resultat att hänga på väggen.

Medier – vad är det och vad används det till                      
28 juni         kl. 9.30-13.00                1000:-

Genomgång av akrylens olika medier. Vi går igenom vad det finns för medier och vad dom används till i akrylmåleri. Ni får prova på dom olika medierna för att skapa olika effekter. I priset ingår en uppspänd duk 40×50.

Gelliplate                                                                                       
29 juni         kl. 9.30-13.00 850:-

Vad är gelliplate och hur fungerar det? Gelliplate är en platta som vi målar på och sedan trycker av färgen på papper, typ en tryckteknik. Under denna förmiddag går jag igenom hur man gör sin egen gelliplate, hur du trycker med den samt lite tips o trix. Plattan får du ta med dig hem.

Öppen Ateljé                        
30 juni         kl. 9.30-13.00                    1.200:-                  

En dag i ateljén där du målar vad du vill. Dags att ta ut svängarna och ta fram roller, skrapor, spray, färg, spatlar och medier. Du kan vara förberedd med ett motiv som du vill göra, eller kom som du är och låt inspirationen komma till dig när du ser alla färgglada färger! I priset ingår en uppspänd duk 60×80.

Impressionism – utomhusmåleri                                              
3 juli             kl. 9.30.00-13.00       1.200:-    

Vi kommer att vara impressionister denna förmiddag och ta med oss färg, duk o penslar ut i naturen. Vi kommer att ha en lite genomgång av ljus och skugga och vilka färger som kan vara bra att ha med sig ut för att fånga naturens vackra färger. I priset ingår en uppspänd duk 60×80.

Introduktionskurs i akryl                                                            
4 juli             kl 9.30-13.00              850:-                                                

Vi går igenom grunderna i akrylmålning, hur börjar man, vad ska man tänka på, vad skissar man bäst med på duk. Vi ska grunda/börja med en duk på olika sätt, skissa upp något som vi sedan ska måla till en färdig tavla.

Akvarell – Nybörjarkurs                                                              
5 juli             kl 9.30-13.00                850:-  

För dig som vill prova på akvarell eller friska upp minnet. Jag kommer att gå igenom akvarellen på djupet där du får prova på olika papper, färger och medier. Vi känner skillnaden mellan vått-i-vått och vått-på-torrt.

Akryl Inspiration/mix media                                                             
6 juli             kl. 9.30-13.00                     1.200:-                                                            

Genomgång av akrylens alla möjligheter. Vad är mix media. Vi kommer att ha genomgång av olika medier som finns. Hur kan man använda sig av akrylspray i sin målning. Vi kommer att testa att kombinera akrylmåleriet med softpastell och vattenbaserad oljepastell.

Vad blir resultatet och hur kan man gå vidare? Detta är en dag som vi experimenterar mycket med olika färger, pigment, medier och spray. I priset ingår en uppdpänd duk 60×80.

Öppen Ateljé                                                                                  
7 juli             kl. 9.30-13.00                 1.200:-                     

En dag i ateljén där du målar vad du vill. Dags att ta ut svängarna och ta fram roller, skrapor, spray, färg, spatlar och medier. Du kan vara förberedd med ett motiv som du vill göra, eller kom som du är och låt inspirationen komma till dig när du ser alla färgglada färger! I priset ingår en uppspänd duk 60×80.