Van Gogh

I vårt sortiment från Van Gogh hittar du fullsortiment av oljefärg, akvarell både tub och 1/2 kopp, oljepastell och akryl.

Oljefärg
En utmärkt oljefärg, anpassad till nybörjare och avancerade amatörers behov och krav. Van Gogh Oljefärg är rolig att använda och ger ett fantastiskt resultat. Urvalet av 66 färger innehåller de 50 mest använda och prisvärda färgerna. Exklusiva pigment har använts, såsom äkta kadmiumgult och rött, äkta koboltblått, ceruleanblått och permanentrosa, baserade på extremt ljusäkta kinakridonpigment. Urvalet varierar givetvis mellan täckande och transparenta färger för att kunna skapa effekter i målningen. Transparenta färger är idealiska vid laseringsmålning. Färgerna är tillverkade med högsta kvalitet på pigment och rena oljor. Ljusäktheten varierar mellan god till mycket god, så att målningarna bibehåller samma färger under årtionden framåt.

Akvarell
Van Gogh Akvarellfärg har utvecklats speciellt för konstnärer med krav. Ett generöst sortiment av färger och en lätthet i användandet gör Van Gogh Akvarellfärg till ett bra val. I sortimentet finns 72 ljusa och intensiva färger i tuber och koppar, vilka är lätta att blanda och skapa de mest subtila nyanser med. Det finns dessutom ett stort sortiment av olika set och konstnärsetuier. De s.k. pocketaskarna är populära, praktiska och kompakta. Komplettmed svamp och pensel är den idealiskt för utomhusbruk. Sortimentet karaktäriseras av en hög ljusäkthet, inte mindre än 64 färger har det högsta ljusäkthetsbetyget (+++). Även när färgerna förtunnas med en stor mängd vatten, behåller målningen sin lyster och ljusäkthet. Det är dessutom säkert att arbeta med Van Gogh Akvarellfärg eftersom pigmenten är fria från tungmetaller

Oljepastell
Färgsortimentet innehåller 60 färger inklusive specialfärgerna reflex- och pärlemorskimrande färger. Van Gogh oljepastellkrita har unika egenskaper samt fördelar den imponerande intensiteten i sina färger. Kritan är ovanligt mjuk och är därför lätt att använda. Mjukheten innebär att den lätt avger färg. Man kan arbeta på många olika underlag, förutom papper och kartong, passar även för trä och lergods. Tack vare den fina fästförmågan på underlaget, är arbeten med Van Gogh oljepastell inte lika ömtåliga och därför är den lika lämplig för inom- som för utomhusbruk.

Akryl
De 40 färgerna har lyster och är ljusäkta så att målningarna behåller sitt ursprungliga utseende under en mycket lång tid. Färgerna tål all slags väderlek och krackerlerar inte. Van Goghs akrylfärg är en mångsidig färg som passar alla sorters tekniker och effektmålningar.