Sommarkurser

Välkomna till glasoramas sommarmålning.

Kom och måla hos oss i sommar, nybörjare som aktiva målare. Du kanske behöver kicka igång ditt måleri, få lite uppdatering på vad det finns för olika möjligheter inom akrylmålning, såsom färger, medier, spatlar och annat tillbehör.

Vi öppnar upp ateljén för lite olika aktiviteter.

I priset ingår allt material som vi behöver under lektionen ( ej uppspända dukar) samt att vi bjuder på te/kaffe med något gott tillbehör.

Anmälan görs till glasorama@glasorama.se, kom in i butiken eller ring oss 0418-129 79. Anmälan är bindande när ni har fått en bekräftelse av oss.

Introduktionskurs i akryl  700kr
11 julikl 9.30-13.00

Vi går igenom grunderna i akrylmålning, hur börjar man, vad ska man tänka på, vilka penslar man använder mm. Vi ska grunda/börja med en duk på olika sätt, skissa upp något som vi sedan ska måla till en färdig tavla.

Måla stort med akryl 1200kr
12 julikl. 9.30-13.00

En dag i ateljén där vi målar en stor tavla. Dags att ta ut svängarna och ta fram roller, skrapor, spray, färg, spatlar och medier. Vi ska måla stort och verkligen dra ut svängarna! Man kan vara förberedd med ett motiv som man vill göra, eller så kommer man som man är och låter inspirationen komma till dig när du ser alla färgglada färger!

Akryl Ink 700kr
13 julikl 9.30-13.00

Vi går igenom vad ink är, hur det fungerar och hur man kan måla med det. Vi kommer att måla med det som komplement till akrylmålning samt måla med enbart Ink. Vilka medier kan man använda, vilka redskap, material. Vi kommer att prova på det mesta. Låt inspirationen flöda!

Porträtt 700kr
14 juli kl. 9.30-13.00

Genomgång av porträtteckning. Jag kommer att ha en grundlig genomgång av hur man skissar av ett porträtt. Vi kommer att göra lite olika övningar med kol, blyerts och karrékrita. Om tiden finns kommer vi även att måla med tusch!

Art Resin1200kr
16 julikl. 10-13

Vi går igenom vad Geode Resin (epoxy resin) är och hur det fungerar. Vi börjar med att målar en liten tavla (canvas) som vi sedan ska lägga Resin på. Efter det ska ni få prova att tillsätta färg o medier i resinen och då ska vi göra glasunderlägg samt en tavla till. Vi kommer att använda oss av Mrs. Colorberrys Resin,  Certifierad enligt ASTM D-4236. Alla ämnen finns på den godkända listan över förordning EU 10/2011.