Sommarkurser

Välkomna till glasoramas sommarmålning.

Kom och måla hos oss i sommar, nybörjare som aktiva målare. Du kanske behöver kicka igång ditt måleri, få lite uppdatering på vad det finns för olika möjligheter inom akrylmålning, såsom färger, medier, spatlar och annat tillbehör.

Vi öppnar upp ateljén för lite olika aktiviteter.

I priset ingår allt material som vi behöver under lektionen ( ej uppspända dukar) samt att vi bjuder på te/kaffe med något gott tillbehör.

Anmälan görs till glasorama@glasorama.se, kom in i butiken eller ring oss 0418-129 79. Anmälan är bindande när ni har fått en bekräftelse av oss.

Abstrakt måleri1500kr för båda dagarna
5-6 juli kl. 9.30-13.00

Dag 1
Vi går igenom grunderna i abstrakt måleri, såsom komposition och principer. Vad ska man tänka på , hur börjar man, när vet man om en tavla är klar el inte. Vi kommer att göra olika arbetsprover av dom kompositioner vi gått igenom i både teckning och färg. Vi kommer att föra diskussioner om våra bilder.

Dag 2
Vi väljer en av våra kompositioner och gör en målning utifrån den. Jag visar hur man kan böra och vad man ska tänka på. Förhoppningsvis har vi en färdig målning när lektionen är slut!

Akvarell – Introduktionskurs800kr
7 julikl 9.30-13.00 

För dig som vill prova på akvarell eller friska upp minnet. Jag kommer att gå igenom vad akvarell är och hur man målar det, vilka penslar man använder samt berättar om lite olika papper. Vi kommer att prova på olika papper, färger, akvarellpennor och medier. Vi känner skillnaden mellan vått-i-vått och vått-på-torrt.

Porträtt 700kr
8 juli kl. 9.30-13.00

Genomgång av porträtteckning. Jag kommer att ha en grundlig genomgång av hur man skissar av ett porträtt. Vi kommer att göra lite olika övningar med kol, blyerts och karrékrita. Om tiden finns kommer vi även att måla med tusch!

Pouring1200kr
9 julikl. 10.00-13.00 

Vad är pouring och hur fungerar det. Vi kommer att gå igenom hur man målar pouring. Hur man blandar och vad man ska ha i färgen. I denna kurs kommer vi att använda oss av uppspända dukar. Det blir en inspirerande och kladdig målarstund ihop! Tänk på att ha oömma kläder och skor!

Introduktionskurs i akryl  700kr
11 julikl 9.30-13.00

Vi går igenom grunderna i akrylmålning, hur börjar man, vad ska man tänka på, vilka penslar man använder mm. Vi ska grunda/börja med en duk på olika sätt, skissa upp något som vi sedan ska måla till en färdig tavla.

”Trädkroki” i teckning700kr
12 julikl. 9.30-13.00

Vi börjar med en kort genomgång av träd och lövverk. Sedan går vi ut i parken och tecknar! Vi kommer att göra snabba skisser för att fånga uttryck. Vi provar på olika sätt att förenkla lövverk och letar efter vad som är typiskt för olika växter. Vi kommer att jobba med kol, blyerts o karrékrita.

Akryl Ink 700kr
13 julikl 9.30-13.00

Vi går igenom vad ink är, hur det fungerar och hur man kan måla med det. Vi kommer att måla med det som komplement till akrylmålning samt måla med enbart Ink. Vilka medier kan man använda, vilka redskap, material. Vi kommer att prova på det mesta. Låt inspirationen flöda!

Akryl Inspiration/mix media1000kr
14 julikl. 9.30-13.00

Genomgång av akrylens alla möjligheter. Vad är mix media. Vi kommer att ha genomgång av olika medier som finns. Hur kan man använda sig av akrylspray i sin målning. Vi kommer att testa att kombinera akrylmåleriet med softpastell samt vattenbaserad oljepastell.

Vad blir resultatet och hur kan man gå vidare? Detta är en dag som vi experimenterar mycket med olika färger, tekniker, medier och spray.

Vi kommer att ha kul helt enkelt!

Måla stort med akryl 1200kr
15 julikl. 9.30-13.00

En dag i ateljén där vi målar en stor tavla. Dags att ta ut svängarna och ta fram roller, skrapor, spray, färg, spatlar och medier. Vi ska måla stort och verkligen dra ut svängarna! Man kan vara förberedd med ett motiv som man vill göra, eller så kommer man som man är och låter inspirationen komma till dig när du ser alla färgglada färger!

Art Resin1200kr
16 julikl. 10-13

Vi går igenom vad Geode Resin (epoxy resin) är och hur det fungerar. Vi börjar med att målar en liten tavla (canvas) som vi sedan ska lägga Resin på. Efter det ska ni få prova att tillsätta färg o medier i resinen och då ska vi göra glasunderlägg samt en tavla till. Vi kommer att använda oss av Mrs. Colorberrys Resin,  Certifierad enligt ASTM D-4236. Alla ämnen finns på den godkända listan över förordning EU 10/2011.